Løping og hvordan du kommer i gang

Løping er en av de beste måtene å opprettholde en sunn livsstil. Det handler ikke bare om å forbrenne kalorier, men også om å øke humøret og forbedre den mentale helsen.

For å holde tritt med våre travle liv, forsømmer vi ofte vår egen helse. Men løping er en av de enkleste måtene å holde seg i form og føle seg bra på samme tid.

Løping er en fin måte å komme seg unna stress og angst på, og det er en utmerket treningsform for både kropp og sinn. Løping kan hjelpe deg med å forbedre humøret, mental helse, søvnkvalitet, kardiovaskulær kondisjon, vektkontroll og mer!

Slik starter du en løperutine og holder deg til den

Løping er ikke bare bra for hjertet ditt, det har også mange andre fordeler. Det gjør deg mer våken og hjelper deg å konsentrere deg bedre. Det reduserer også stress, senker blodtrykket og forbedrer mental helse.

Det viktigste er å komme i gang. Start med å løpe i tre minutter og gå deretter i ett minutt. Dette vil hjelpe deg med å bygge opp utholdenheten og gjøre treningen lettere i det lange løp.

Tips og triks for å løpe som en proff

Løping er en fin måte å holde seg sunn og i form. Men det kan også være tøft! Denne artikkelen vil gi litt innsikt i hvordan du kan gjøre løping enklere, morsommere og mer givende.

Det er mange forskjellige måter å bli en god løper på. Det beste tipset er å eksperimentere med det som fungerer best for deg.

Hvis du vil løpe lengre distanser, prøv å løpe i et lett tempo de første minuttene av løpeturen. Øk deretter hastigheten gradvis til du er i ønsket tempo for resten av løpeturen.

Vanlige skader hos løpere og hvordan du unngår dem

Løping er en populær sport som har mange fordeler. Det bidrar til å forbedre din kardiovaskulære helse, reduserer stress og kan til og med forbedre humøret. Men det kan også være svært farlig for kroppen din hvis du ikke tar de riktige forholdsreglene for å unngå skader.

Her er noen av de vanligste skadene hos løpere og hvordan du unngår dem:

Shin Splints: Denne tilstanden er forårsaket av betennelse i tibialis posterior muskler og sener. Smertene starter bak kneet og går oppover leggen. Skinnebensbetennelse kan unngås ved å strekke ut før du løper, bruke godtsittende sko og styrke leggmuskulaturen med øvelser som tåhev på trinn eller legghev mens du sitter på en stol.

Akillessenebetennelse: Denne tilstanden oppstår når akillessenen din blir betent pga gjentatt lasting. For å unngå dette, slutt å løpe til smertene avtar og strekk ut etter trening. for å gjenopplive senen.

Adduktorer: Disse musklene blir ofte skadet når løpere lander på hælene og ruller for langt innover. Dette legger overdreven press på adduktorene når de jobber for å ta deg opp med kroppsvekten din. For å unngå dette, løp først barbeint eller kjøp sko som har en romsligere forfot for å motvirke denne bevegelsen.

Mere fra Redaksjonen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Relaterte innlegg

Annonse

Siste innlegg

Treningsklær og hvordan de kan hjelpe deg med å komme i form

Treningsklær er klær du bruker når du trener. De er vanligvis laget av et lett og løst materiale som gir fri bevegelse. Treningsklær gir en...

Slik får du mest mulig ut av din Apple Watch-pulsmåler

Apple Watch er en smartklokke som opprinnelig ble utgitt i 2015. Det er selskapets første bærbare enhet noensinne og har blitt designet for å...

Finn de beste selvbrunere for din hudtone

Selvbruningsprodukter er ikke noe nytt. Og de skal ikke noe sted med det første. Disse produktene har eksistert i flere tiår, og de har...